Ron Gilbert smiskar vidare

DeathSpank bjuder på en udda grafisk look.
DeathSpank bjuder på en udda grafisk look.

Ron Gilberts kommande action-rpg, DeathSpank, skådar då äntligen dagens ljus på riktigt. Vem Ron Gilbert är? Skämmes ta mig tusan! Så, har du skämts färdigt nu? Han är en av hjärnorna bakom LucasArts klassiska äventyrsklassiker från den tid då allt de rörde vid blev till guld. Spel som Maniac Mansion, Zack McKracken, Monkey Island 1 och 2 finns med på mannens meritlista. Slut på historielektionen och åter till DeathSpank. Förutom att spelet redan begåvats med världens grymmaste speltitel så ser det nu också lovande ut på ett spelmässigt plan. Spelet benämns som en blandning av Gilberts egna Monkey Island-serie och Diablo. En spännande mix minst sagt. Den grafiska stilen ser också intressant ut och blandar smetig och färgglad 2D-estetik med en modernare grund av 3D.

Det är spelsajten 1up som avtäckt spelet och avser visa en hel del utöver den inledande förhandstitten och intervjun i något de kallar DeathSpank Cover Story. En exklusiv artikelserie som kommer fortlöpa hela denna vecka. Jag råder er att fortsätta hålla ögonen på 1up under veckan då de har för avsikt att visa mer ifrån spelet i form av videoklipp och liknande under de närmaste dagarna.

I väntan på mer matiga trailers så ger jag er en av de teasers som dök upp när spelet först utannonserades:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2iJONvyGjOk&feature=related]

2 reaktioner på ”Ron Gilbert smiskar vidare

  1. Jag vet inte vad jag ska tycka och tro om Deathspank. Diablo-larv är inte min grej alla gånger. Tycker att trailern ovan är roligare än spelet verkar vara. Men å andra sidan så är Ron Gilbert ganska awesome.

    På Tal om Ron Gilbert och tidiga lucasarts-äventyr. Hört talas om Han solo adventures? Ett hobbykodat scumm-äventyr om Han Solo. Vad som är mer awesome är att Ron Gilbert själv har lovordat projektet. Kan bli riktigt mäktigt. Har snackat med utvecklaren, Stacy Davidson, såklart – http://www.blogemup.se/?p=2646

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.