Läget (februari 2022)

I februari…

… läser jag/lyssnar jag på: Felet med Eden av E.P. Uggla. ”En Hungerspelen för 2020-talet!” pryder bokens framsida och det är såklart lika mycket en smart säljpitch som en förhållandevis bra förklaring till bokens innehåll. Mindre pilbågar och ond bråd död här men en intressant och skrämmande framtidsvision som verkligen är spännande och läsvärd än så länge halvvägs in.


… tittar jag på: Såg precis klart Peacemaker, spinoff-serien baserad på James Gunns The Suicide Squad. Det är ingen hemlighet att jag är väldigt förtjust i våldsamma, humoristiska tv-serier om antihjältar. Nästan uppe i samma klass som fantastiska The Boys. Är redan klart att det kommer en ny säsong glädjande nog. Nu spisas istället den andra säsongen av Raised by Wolves, denna underliga dystopiska science fiction-serie med fokus på religion och kolonisering. Den är lika fascinerande som den stundtals är helt obegriplig. Jag gillar verkligen detta, framförallt för att den inte liknar någonting annat på tv just nu.


… ser jag fram emot:
The Batman (film, 2:a mars, bio) Är försiktigt optimistisk. Gillar Matt Reeves tidigare filmer och de trailers som släppts lovar gott.
Moon Knight (tv-serie, 30:e mars, Disney+) Dags att Disneys streamingtjänst får till det med sina superhjältar. Serierna har alla varit skapliga men ingen fullträff än så länge, kanske kan Moon Knight ändra på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.