Pepptoppen augusti

peppnomanssky

No Man’s Sky
Vad: Rymdigt planetupptäckarspel
Var: Playstation 4, PC
När: 10 augusti


Res från galaxens djupaste hörn för att försöka hitta svaret på ett oemotståndligt mysterium i universums absoluta mittpunkt.

Ta dig fram genom att levande, pulserande universum som är större än allt annat du tidigare upplevt, och upptäck nya världar på en av alla de 18 446 744 073 709 551 616 planeterna. Möt nya arter, samla värdefulla tillgångar och märk ut dina kosmiska riken på den galaktiska kartan så att andra rymdresenärer kan besöka dem efter dig.


kalldragpeppKalldrag av Markus Sköld
Vad: Skräckroman
Var: Hoi förlag
När: Augusti


Familjen flyttar in i direktörsvillan som ligger vid foten av Lyktberget, bara en liten bit från ett gruvhål. Gruvan har en mörk historia. För drygt sextio år sedan sprängde en grupp gruvarbetare av misstag sig in i en grotta och släppte lös någonting som borde förblivit inspärrat långt under marken.

Kalldrag är en ryslig historia om utanförskap, gengångare och onda väsen som aldrig borde släppts fria.


suicideeppSuicide Squad
Vad: Superskurkrulle
Var: Bio
När: 3 augusti


It feels good to be bad … Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig.

Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?


kingshopepeppKing’s Hope av Hans Olsson
Vad: Dystopisk pokerturneringsroman
Var: Zakuli förlag
När: 18 augusti


Reglerna i turneringen är enkla. Texas hold’em no limit spelas under tio pokeromgångar. Men turneringen på King’s Hope är farlig och minsta misstag kan vara ödesdigert. Turneringens snabba utslagningstempo får de tiotusen deltagarna att ideligen ställas inför extremt svåra beslut. Ska de gå all-in med korten de fått, eller vänta och hoppas på en bättre hand?

Hur skulle du spela, om ditt liv hängde på det?


abzupeppAbzû
Vad: Undervattensäventyr
Var: Playstation 4
När: 2 augusti


Möt majestätiska havsvarelser och upptäck sedan länge glömda hemligheter på ditt äventyr genom havets mörka djup.

ABZÛ har inspirerats av en inre, naturlig berättelse som vi alla bär med oss i vårt kollektiva medvetande – en universell myt om alltings början, en myt som inte vet några kulturella gränser.


minnenavpeppMinnen av en sång av Patrik Centerwall
Vad: Novellsamling
Var: Undrentide
När: Augusti


Hemsökta hus , dubbelgångare där man minst anar det, den viktigaste tidsresan som gjorts och kontrollanter som försäkrar sig om att medborgare firar jul på rätt sätt. Det är stoffet i några av de elva historierna i samlingen ”Minnen av en sång”.

Patrik Centerwall (f. 1972) debuterade 2013 med novellsamlingen ”Skymningssång och andra fantastiska historier”. Detta är hans andra bok.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.